Beoordeeld met 4.9 / 5

Massage gun en hygiëne

8 oktober 2021

Een massage apparaat zorgt voor volledige ontspanning en zorgt dat spieren die vast zitten los komen. Als je kiest voor een massage gun dan wil je deze natuurlijk ook goed schoonhouden. Dit doe je zodat het apparaat hygiënisch blijft en dan kan je ervoor zorgen dat het apparaat door meerdere personen gebruikt kan worden. Hieronder vertellen we wat meer over het de massage gun en hoe je die schoon houdt.

De opzetstukken

Onze massage gun heeft verschillende opzetstukken. De makkelijkste schoon te houden stukken zijn de U-vorm, kogelvorm en platte vorm. Deze stukken zijn gemaakt van hard en stevig plastic, waardoor je deze na gebruik makkelijk met antibacteriële zeep schoon kan maken. Je brengt eenvoudig de antibacteriële zeep aan op het opzetstuk en maakt deze goed schoon.

De airplug en bolvormen kan je het beste schoonmaken met een antibacteriële doekje. Deze doekjes zijn vaak een beetje vochtig en ontsmetten goed.  De antibacteriële zeep kan hier ook voor gebruikt worden, echter zullen de opzetstukken dan sneller kleur verliezen. De bolvormen klein en groot zijn iets lastiger schoon te maken, omdat ze een stoffen bovenlaag hebben.

Waarom de massage gun schoon maken?

Een massage gun schoon houden heeft verschillende redenen. Op onze huiden leven allerlei  verschillende bacteriën en eventuele ziektemakers. Als je de massage gun niet schoonhoudt kunnen deze bacteriën en ziektemakers op de opzetstukken blijven zitten. Als je de massage gun met meerdere personen gebruikt kan je elkaar met verschillende ziektes besmetten. Denk bijvoorbeeld aan voetschimmel of kalknagels. Je voeten, benen of kuiten masseren met de massage gun is natuurlijk erg ontspannend. Echter als je zelf voetschimmel of kalknagels hebt kan je jezelf of andere besmetten. Dit is natuurlijk het laatste wat we willen. Ook is het schoonhouden van de massage gun belangrijk om het apparaat in een goede conditie te houden.

Lees ook:  Fast burn extreme bij afvallen