ClickCease

Een hamstringblessure is natuurlijk bijzonder vervelend. De hamstring loopt van de achterkant van het bovenbeen vanuit de knieholte naar de bil. Het is een spier die zorgt voor de heupstrekking en het buigen van de knie. Wie ooit al een hamstringblessure heeft gehad, herinnert zich vast nog het krampachtige gevoel. Heb je een hamstringblessure en overweeg je een massageapparaat aan te schaffen? Dan is het handig om te weten wat je daarvan mag verwachten. 

 Padel Limburg aan het woord: over hamstringblessures

Bij padel limburg weten ze behoorlijk wat over hamstringblessures. Ook met padel moet je goed letten op het voorkomen van een hamstringblessure, aldus padel limurg. Het gaat veruit bij de meeste hamstringblessures om een blessure aan de spier-peesovergang. Dit is namelijk het minst sterke punt van de spier. Dit maakt het dan ook bijzonder gevoelig voor blessures. Padel limburg geeft ook aan dat een goede warming-up erg belangrijk is voor het voorkomen van een hamstringblessure. 

limburg-padel

Er zijn trouwens nog meer sporten waar hamstringblessures voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, hockey en atletiek. Je ziet bij voetbal ook best vaak dat men plotseling met een van pijn vertrokken gezicht, aan de achterzijde van het been voelt. Dan gaat het meestal om een acute hamstringblessure. Het ontstaat namelijk snel bij de wat meer zogenaamde explosieve sporten waarbij sprake is van springen, wenden en remmen. 

Wat is de juiste behandeling bij een hamstringblessure?

Heb je een hamstringblessure? Dan kan bijvoorbeeld een fysiotherapeut de diagnose stellen. Verder kan fysiotherapie helpen als behandeling van de blessure. Daarbij maakt een fysiotherapeut onder andere mogelijk gebruik van bepaalde massagetechnieken, Als echter de spier gescheurd is, dan is er soms ook een operatie nodig.  

Vaak krijg je daarnaast het advies om 3-4 keer per dag te koelen en gebruik te maken van compressie, zodat er wat druk op de hamstring komt te staan. Soms worden er ook medicijnen geadviseerd. 

Wat kan een massageapparaat doen?

Verwacht van een massageapparaat geen wonderen. Wel kan het een hele fijne verlichting geven. Een hamstringblessure kan best wat pijn opleveren. Als je alleen gebruik maakt van een massageapparaat en niet bijvoorbeeld de behandeling van de fysiotherapeut volgt, loop je het risico op een chronische blessure. Een massageapparaat moet je dan ook zien als een aanvulling die lekker voelt, maar niet als de behandeling. 

Kort samengevat 

Het is belangrijk om voor de juiste diagnose behandeling van een hamstringblessure naar een fysiotherapeut te gaan. Als de spier gescheurd is, moet je misschien zelfs een operatie ondergaan. Daarbij kun je in overleg met de fysiotherapeut gebruik maken van een massageapparaat. Het geeft namelijk wel een fijne verlichting.