Beoordeeld met 4.9 / 5

Massage na liposuctie voorkomt bobbelig weefsel

12 januari 2023

Als er vetweefsel is weggezogen door middel van liposuctie, dan wil je graag het mooiste resultaat bereiken. Hier heb je zelf invloed op door de juiste nazorg. Na de operatie kunnen namelijk verhardingen en bobbelig weefsel ontstaan, die je kan voorkomen met een speciale massage na liposuctie. Zo wordt de helft van het eindresultaat bepaald door de operatie die je hebt ondergaan en de andere helft door een professionele massage van de huid. We vertellen hier meer over de positieve effecten van deze therapie, waarmee je al kan beginnen vóór de liposuctie.

After lipomassage verbetert het resultaat van liposuctie

De verhardingen van de huid waarmee je na een liposuctie te maken kan krijgen, komen door ontstekingen en weefselschade. Ook kunnen zwellingen zijn ontstaan als reactie op het instrument dat de vetcellen weghaalt. Een massage na liposuctie ondersteunt en stimuleert het lymfesysteem. Door het activeren van dit systeem gaat het lymfestelsel harder werken. Hierdoor kan het lymfestelsel overtollig vocht afvoeren en daarnaast ook afvalstoffen. Door een specialist in deze massagetherapie te bezoeken wordt het eindresultaat van je ingreep nog mooier.

Zachte, gladde huid na lymfedrainage

De expertise op het gebied van after lipomassage neemt toe onder fysiotherapeuten. Zo wordt het tegenwoordig aanbevolen om met de behandeling te starten voordat de liposuctie plaatsvindt. Zo ben je goed voorbereid op de ingreep en wordt het positieve effect van het wegzuigen van het vetweefsel extra versterkt. Manuele lymfedrainage is een zachte massage die het teveel aan lymfevocht afvoert. De massage biedt de cliënt talloze voordelen, zoals een verhoging van het immuunsysteem, vermindering van ontstekingen en het stimuleren van de bloedcirculatie. De huid wordt weer zacht en glad.

Diverse mogelijkheden voor massages bij Fysio Zeist

Heb je interesse in een massage na liposuctie door middel van manuele lymfedrainage, dan is Fysio i een van de fysiopraktijken in Zeist die je kan helpen. Deze praktijk maakt een verbinding tussen wetenschap en de behandeling van lichamelijke problemen van alledag. Volgens deze Fysio Zeist is fysiotherapie meer dan alleen massages bieden en spieren soepeler maken. Dankzij de specialistische kennis van fysiotherapeut Peter Ilchev krijg je zorg op maat via een eigen behandelingsprogramma. Peter is afgestudeerd aan de THIM Hogeschool, een instituut dat een van de beste opleidingen voor fysiotherapie in Nederland biedt. Deze fysiotherapeut heeft bovendien een specialisatie als oncologisch fysiotherapeut en oedeemtherapeut.

Meer lezen op Massagegun? Lees hier de blog over het zorgen voor een optimaal spierherstel.

Lees ook:  Voordelen van een Massage gun