Beoordeeld met 4.9 / 5

Het beste moment voor een sportmassage

5 januari 2022

Een massage brengt eigenlijk altijd wel voordelen met zich mee. Het zorgt er niet alleen voor dat je je  beter ontspant, je beter voelt en zelfs beter slaapt, het heeft ook veel voordelen met het sporten. Je spieren herstellen sneller en je behandelt en voorkomt blessures. Het is dus geen vraag óf je de massage neemt maar wanneer. Kies jij voor een massage voor of na het sporten? Beide brengen verschillende voordelen met zich mee. Hieronder leggen we je de verschillen uit.

Een massage voor het sporten

Wanneer je kiest voor een massage vóór het sporten, dan is het belangrijk om een zachtere massage te krijgen. De focus ligt hierbij om het losmaken van endorfine en het opwarmen van de spieren. Het is de bedoeling dat je na de massage helemaal klaar bent om lekker te gaan sporten. Let er dus op dat je niet te hard of te lang een massage ontvangt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je met al pijnlijke spieren begint met sporten. Een voordeel aan een massage voor het sporten is dat de spieren goed worden opgewarmd waardoor blessures worden voorkomen. Om deze reden heet een massage voor het sporten ook wel een stimulerende massage. Het stimuleert de spieren goed hun werk te doen. Verder is het belangrijk om direct na de massage te beginnen met sporten. Neem dus je massage gun mee als je gaat meedoen aan een MMA les in Nederland.

mma nederland

Een massage na het sporten

Een massage na het sporten bevordert het spierherstel en zorgt ervoor dat je minder vermoeid of stijf bent na je work-out. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een diepe massage, een massage die harder in de spieren drukt. Bij deze massage wordt de bloedcirculatie verbeterd waardoor je spieren sneller herstellen. Het is afhankelijk van de sport die je net hebt beoefend welke spieren je gaat masseren. Wanneer je BJJ in Zutphen doet zul je meer spieren moeten masseren en is het lastiger om gericht te werk gaan dan wanneer je hardloopt. Sport je regelmatig of op hoog niveau? Dan is van belang dat je zo vaak als kan een massage krijgt na het sporten. Hierdoor kan je je beter aan je schema houden en wordt je de beste MMA vechten van Nederland!

Lees ook:  Top 5 voordelen van een Massage Gun