ClickCease

Top 5 voordelen van een massage gun

De top 5 voordelen van een massage gun

Vanwege de vele voordelen van een Massage Gun gebruiken steeds meer sporters het apparaat voor hun warming-up. Door dit te doen kunnen ze al met geactiveerde spieren beginnen met hun training, dit voorkomt dan ook blessures. Een van de andere massage gun voordelen is het sneller laten herstellen van spieren. Om deze reden gebruiken mensen die last hebben van nek- en rugklachten de Massagegun steeds vaker. Een Massagegun bootst een “deep-tissue massage’’ na, wat je normaal gesproken alleen bij een masseur kan krijgen. Het fijne en tevens een van de voordelen van de Massage Gun is dat je hem overal en altijd kan gebruiken. Dit maakt het voor jezelf stukken makkelijker om je spieren te masseren. Hieronder lees je de top vijf voordelen van een Massage Gun en hier kan je de vijf dingen lezen die je moet weten over de massage gun!

1. minder last van spierpijn

Massage guns worden steeds vaker gebruikt door sporters om hun spierherstel te bevorderen. Sommige sporters gebruiken het ook als warming-up voor hun training, zodat de spieren al geactiveerd worden. Een massage gun heeft vele voordelen een van deze voordelen is dat het spierpijn tegen gaat en spierherstel bevorderd. Omdat steeds meer mensen last hebben van rug- en nekklachten gebruiken ze steeds vaker een massage pistool om van de klachten af te komen. Het massage apparaat levert dezelfde voordelen op als een deep tissue massage die je bij een masseur krijgt. Een groot verschil tussen een normale massage en de massage gun is dat je het massage apparaat overal en altijd kan gebruiken. Met een massage pistool is het dus altijd gemakkelijk om je spieren te masseren.

2. Verbeterde prestaties

Door gebruik te maken van een massage gun voor het sporten heeft ook een positief effect op de training die je zal hebben. Hierboven kon je het al een keer lezen, maar door de massage gun voor de training te gebruiken activeer je de spier. Door deze activatie kan je de spier makkelijker voelen en kan verbeter je de mind-muscle connectie. Waardoor je een betere training zal hebben en de contractie in de spier beter voelt. Door de massage gun voor de training te gebruiken vergroot je ook je bewegingsbereik, omdat je spieren soepeler worden door de deep tissue massage. Je zal ook minder snel vermoeid raken omdat melkzuur zich minder snel ophoopt. Een van de vele massage gun voordelen is dat de spiergroep dus minder snel zal verzuren.  

3. versnelde revalidatie

Massages staan bekend als een van de meest effectieve vormen van revalidatietherapie. Het versnelt niet alleen het herstelproces, maar voorkomt zelfs blessures. Als je gebruik maakt van een massage of massage gun voor een training kan je met opgewarmde spieren aan je training beginnen. Een massage gun kan zelfs als extra aanvulling werken in het revalidatieproces als je een blessure hebt. Massages verbeteren de bloedcirculatie in de spieren en maakt de geblesseerde of vermoeide spieren flexibeler. Door dit doen zal de spier of het lichaamsdeel waar je last hebt sneller genezen. Het is wel altijd aan te raden om een dokter of medische specialist in te schakelen, voordat je gebruik maakt van een massage gun om een blessure te behandelen. Door verkeerd gebruik van een massage gun kan je blessures ook verergeren.

4. De Massage Gun activeert
het zenuwstelsel

Ons zenuwstelsel stimuleert en reguleert de activiteit van de spieren en handhaaft de homeostase van het lichaam. Homeostase zorgt ervoor dat we ons evenwicht kunnen behouden en heeft ook invloed op ons lichaamstempratuur, bloeddruk en ademhaling. Door gebruik te maken van een massage gun activeer je het zenuwstelsel. Door dit voor een training te doen bereid je, je lichaam voor op de training die komen gaat. Als je een massage gun na de training gebruikt laat je spanning los en ontspannen de spieren zich terwijl je de vibratietherapie toepast.

5. ontspan je lichaam

Mensen die veel zittend werk doen of veel sporten kunnen last krijgen van stijve spieren en gewrichten. Dit is vaak een gevolg van intensieve trainen of het lang zitten in dezelfde positie. Door gebruik te maken van een massage pistool kan je niet alleen je spieren, maar uiteindelijk je hele lichaam ontspannen. Je mobiliteit, slaap en immuniteit zal uiteindelijk ook verbeterd worden. Een massage pistool zorgt ook voor ontspanning als je last hebt van depressies, stress en slapeloosheid.