ClickCease

5 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER DE MASSAGE GUN

De massage gun wordt STEEDS POPULAIRDER

Massage Guns worden met de dag populairder in Nederland. De percussietherapie heeft een groot effect op onder andere je quads, kuiten en andere spiergroepen. Binnen een paar minuten zorgt de Massage Gun voor meerdere positieve effecten. Zo maakt het weefsel los, verhoogt het de bloedstroom en kan het pijn tijdelijk verlichten zonder dat je aan het eind van de massage hoeft te betalen. Maar zorgt het bonzen op je spieren écht bij je zoektocht om spieren op te bouwen, vet te verbranden en meer gewicht te tillen? Hier lees je vijf feiten die je moet weten over een Massage Gun.

1. HOE WERKT DE MASSAGE GUN?

Een Massage Gun helpt je spieren te ontspannen en te stimuleren voor een training. Het apparaat kan ook het gevoel van spierpijn verminderen. Doordat je de spier behandelt zoals de handen van een therapeut dat doen, ontspant de spier en krijgen je hersenen een seintje de spanning los te laten. De pulsen die de Massage Gun afgeeft, zorgen ervoor dat spierpijn sneller herstelt, de spieren flexibeler worden en je sneller herstelt van je training.

Massage Gun koffer

2. VIBRATIETHERAPIE VS. PERCUSSIETHERAPIE

Als je ooit een trillende foamroller of tril-plaat hebt gebruikt, ben je bekend met het fenomeen vibratietherapie. Je drukt op de knop en laat het apparaat op je spieren inwerken. Het heeft een wat minder sterk effect dan een massage gun, doordat een Massage Gun harder doordringt op de spier. Dit wordt percussietherapie genoemd. Het is een diepere, intensere stimulatie van de spieren

3. DE EFFECTEN VAN MASSAGE GUNS

Onderzoeken beweren dat percussietherapie, wanneer het uitgevoerd wordt vóór de training, even effectief is om pijn te voorkomen als een traditionele massage. Het is echter geen garantie dat je nooit meer last van je spieren zult hebben. De Massage Gun verhoogt de bloedstroom en zet je zenuwstelsel in de ‘vechtmodus’, het bereidt je lichaam voor op actie. Ook massageapparaat verhoogt je bewegingsbereik en flexibiliteit. Als je de massage gun direct ná de training gebruikt, kan het de ‘afvalproducten’ als melkzuur sneller afvoeren. Ook kan de draagbare masseur je spierpijn sneller laten verdwijnen als je hem gebruikt na je training.

4. DE BESTE MANIER OM EEN MASSAGE GUN TE GEBRUIKEN

Je gebruikt de Massage Gun door hem rustig over de spiergroep heen te laten ‘zweven’. Gebruik het apparaat ongeveer 1 tot 2 minuten op grote spiergroepen en verhoog rustig de snelheid tijdens de behandeling. Het is een krachtig hulpmiddel en het is niet nodig om hem op zijn allersnelst te laten pulseren. Dit is vooral voor echte zwaargewichten.

5. DE DON’TS VAN DE MASSAGE GUN

Je moet goed weten wanneer en op welk lichaamsdeel je de Massage Gun juist NIET gebruikt. Zo moet je het apparaat nooit op botten richten. Gebruik het apparaat niet té lang en gebruik het als aanvulling op je routine. Raadpleeg een arts wanneer je niet zeker bent of een Massage Gun je blessure kan verlichten of juist kan verergeren.