Beoordeeld met 4.9 / 5

Het stimuleren van de bloedsomloop

3 oktober 2021

Het hebben van een goede bloedsomloop is van uiterste belang. Lichamelijke klachten en problemen voorkom je hierdoor. Het kan zijn dat er geen medische reden wordt gevonden. Het probleem is dan niet ernstig, maar er zorgt wel voor klachten en problemen die grote gevolgen kunnen hebben. Het is de reden dat ons lichaam goed kan functioneren en het bevordert een gezonde huid en celgroei. Namelijk de zuurstof en de voeding van jouw lichaam die door je heen stroomt. Zonder deze stroming kan je in principe dus niet leven. Zo belangrijk is een goede bloedsomloop

Het verbeteren van de bloedsomloop

Lichaamsbeweging is erg belangrijk voor de omloop van je bloed. Wees niet bang, want ook kleine bewegingen helpen al enorm een grote fysieke inspanning is dus niet nodig. Het zorgt ervoor dat je spieren je bloed meer laten circuleren en zich spannen en ontspannen. Voor bewegen heb je ook meer energie nodig. Van daar dat je lichaam sneller bloed gaat pompen en je ademhaling omhoog gaat. Heb je een baan op het kantoor of werk je ergens achter een bureau dan is het belangrijk om oefeningen te doen. 30 minuten hiervoor zijn al voldoende. Sporten die erg goed zijn, zijn zwemmen, Hiel teenbewegingen en wandelen. Ook helpt het uitoefenen van yoga bij de stimulatie van het bloed en blokkades te doorbreken. Het geeft energie vrij aan het lichaam met als bij gevolg een sterk afweersysteem. Een yogastudio in Limburg zou dus een oplossing kunnen zijn.

Yogastudio Limburg

Verder stimuleert een gezonde voeding je bloedsomloop. Het volgen van een gezond en evenwichtig eetpatroon zorgt ervoor dat je bloed beter gestimuleerd wordt. Je moet hiervoor veel water drinken en voldoende groente, fruit en volkoren voeding eten. Producten die je bloedsomloop stimuleren zijn sinaasappels, pure chocolade, zalm, watermeloen, zonnebloempitten, knoflook, gemberwortel, cayennepeper en avocado’s.

Spieren

Zitten je spieren vast door een bloedprop of heb je moeite met spierpijn na vele oefeningen? Dan is een massage voor de spieren een oplossing om de spieren te laten ontspannen. Het ontspannen van een spier gaat samen met trillingen, schokken of warmte. Ben je alleen en kan niemand je helpen te masseren dan is een apparaat erg handig om te gebruiken. Dit apparaat helpt je dan met de bewegingen en jij hoeft het alleen maar ertegen te houden. De trillingen zorgen ervoor dat ze je spieren bereiken en sneller los kunnen maken. Een massage gun is hier een voorbeeld van.

Lees ook:  Hoe moet je omgaan met een blessure?