ClickCease

Wanneer kan je de massage gun gebruiken voor sneller herstel (en wanneer niet)?

massagetherapie

Een massage kan een geweldig effect hebben op je lichaam. Daarnaast voel je je vaak een stuk meer ontspannen nadat je een goede massage hebt gekregen. Ook bij spierpijn kan masseren een erg positief effect hebben op je lichaam. Percussietherapie, ook wel bekend als vibratietherapie kan dezelfde voordelen bieden als een traditionele massage. Massage Guns maken gebruik van deze therapie en zorgen voor de ontspanning van spieren. De draagbare Massageapparaten kun je op ieder moment van de dag gebruiken. Een Massage Gun heeft het wonderbaarlijk vermogen om spierproblemen te verlichten, of je nu lang in eenzelfde houding hebt gezeten of een intensieve workout hebt gehad. Maar soms is het beter om je spieren met rust te laten

Massage Guns effectief tegen Spierpijn

Massage Guns zijn handig als je klaar bent met sporten en je spieren onder hoge spanning staan. De trillingen zorgen ervoor dat de spier ontspant. De verhoogde bloedstroom voert nieuwe zuurstof naar de spieren en zorgt ervoor dat melkzuur wegspoelt. Een massage gun gebruiken om spierpijn te masseren kan ook erg goed helpen. Juist omdat je ervoor zorgt dat het melkzuur zich niet kan ophopen en kan wegspoelen. Ook als je lang hebt gezeten aan bijvoorbeeld je bureau en je last hebt van nekpijn en rugpijn is een Massage Gun een goede oplossing voor je spierpijnen. De tool kan je ook helpen tijdens je warming-up. Lees hier wat voor effect het gebruik van een Massage Gun nog meer kan hebben op je lichaam.

Massage guns en blessures

De Massage Gun heeft veel positieve effecten op je lichaam, maar in sommige gevallen is het beter om niet voor een massage te kiezen om je pijn te bestrijden. Soms is het beter om je huisarts te raadplegen als je een bepaalde blessure hebt opgelopen. Als je een van de onderstaande blessures hebt, kun je beter de Massage Gun links laten liggen.
spierpijn masseren

Spierverrekking

Massage Guns zorgen voor een groter bewegingsbereik, maar soms kun je een spier toch onverhoopt verrekken. Dit is vaak het gevolg van overmatige inspanning, een plotselinge beweging of onjuist gebruik van de spier (bijvoorbeeld als je een oefening in een verkeerde vorm uitvoert). Een verrekte spier is pijnlijk, het gebruik van een Massage Gun direct op de verrekte spier is daarom niet verstandig, je kunt de blessure zelfs verergeren. Je kunt wel het weefsel rondom de blessure zacht masseren. Onderzoek suggereert dat percussietherapie kan helpen om de flexibiliteit en kracht in de spier weer terug te krijgen, maar pas hiermee op en raadpleeg een arts voordat je begint met masseren.

Verzwikking & botbreuken

Als je een verstuiking hebt opgelopen kun je beter geen Massage Gun gebruiken, vooral direct nadat je de verzwikking hebt opgelopen. Als het begint te genezen kunt je een arts vragen of je massage. met een Massage Gun kunt uitoefenen om de blessure te behandelen. Maar ook in dit geval is het advies om goed op te letten, je wilt de blessure niet verergeren. Massage Guns zijn gemaakt om spieren te behandelen en niet om op botten te gebruiken. Het is dus niet goed om een Massage Gun in de buurt en helemaal niet op een botbreuk te gebruiken.

Is een massage gun iets voor mij?

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je een Massage Gun gaat gebruiken. Wil je spierpijn behandelen door te masseren en sneller herstel te bevorderen? Of hou je van een massage en wat is het advies van je arts? Als je dokter je instructies geeft wanneer je wel en niet een massage gun kunt gebruiken, volg deze instructies dan. Als je geen blessures hebt en je kunt genieten van massages, dan kun je overwegen een Massage Gun aan te schaffen.

De informatie in dit artikel is enkel bedoeld om te informeren en is niet bedoeld als medisch advies. Raadpleeg altijd een arts als je vragen hebt over je gezondheid.