ClickCease

SPIERHERSTEL BEVORDEREN

SPIERHERSTEL BEVORDEREN

Spierherstel is een belangrijke factor die ervoor zorgt dat je spieren herstellen na een zware training. Elke fanatieke sporter weet hoe belangrijk spierherstel is. Als je veel traint merk je al snel dat je spieren een bepaalde tijd nodig hebben om volledig te herstellen. Vaak merk je al snel dat je spieren strakker worden en soms vrij vast zitten. Als je bijvoorbeeld veel doet fitnessen, weet je dat je spieren groter worden, maar vaak ook korter. Met korter bedoelen we dat ze minder rekbaar zijn, waardoor je soms vrij stijf aan kan voelen. Je kan bijvoorbeeld een masseur inschakelen om je spieren los te maken, hierdoor zal je minder stijf zijn. Naast het minder stijf zijn van spieren zal ook spierherstel bevorderd worden. Het enige probleem met een masseur is vaak dat ze best prijzig kunnen zijn als je dit vaker dan een keer per maand wil doen. Een goed alternatief voor een masseur en spierherstel kan een massage gun zijn. Door gebruik te maken van een massage gun kan je het effect wat je bij de masseur zou hebben imiteren. De massage gun geeft je spieren de nodige ontspanning en zorgt voor spierherstel.

SPIERPIJN EN SPIERHERSTEL

Als fanatieke sporter weet je dat wanneer je jezelf en je lichaam steeds verder pushed je sterker, sneller en fitter wordt. Maar naast een harde training die je lichaam uitput weet je ook dat je dan ook veel rust nodig hebt. Rust zorgt ervoor dat er spierherstel plaats vindt, hierdoor zullen je spieren groeien en sterker worden. Door zwaar te trainen belast en vermoei je, je lichaam. Deze vermoeiing en belasting zorgen ervoor dat er microscopische scheurtjes in je spiercellen ontstaan. Deze microscopische scheurtjes geven je lichaam het seintje dat het hersteld moet worden. Als deze microscopische scheurtjes vaker plaatsvinden weet je lichaam dat dat deze plekken steker moet maken. Je lichaam maakt de plaatsen waar vaker microscopische scheurtjes plaatsvinden steker door spiermassa aan te maken. Om spiermassa aan te maken moet je dus je lichaam de kans geven om spierherstel te laten plaatsvinden. Spierherstel bevorderen kan op verschillende manieren, zo kan je gebruik maken van een masseur, massage gun, foam roller of gewoon weg genoeg rust nemen.

Spierherstel bevorderen

SPIERHERSTEL 

Je kan spierherstel op twee verschillende manieren laten plaats vinden, dit zijn passief en actief spierherstel. Passief spierherstel houdt in dat je stopt met sporten voor bijvoorbeeld een paar dagen of een week. Dit kan je lichaam genoeg tijd geven om het spierherstel volledig te bevorderen. Het hangt per individu ervan af hoelang je rust moet pakken en hoe intens je trainingen zijn. Je kan ook voor actief spierherstel kiezen. Hiermee wordt bedoeld dat je minder hard gaat trainen en oefeningen doet met mindere intensiteit. Je kan bijvoorbeeld meer cardio doen, denk aan wandelen of fietsen. Door dit te doen kan je spierherstel, bloedstroom en weefselherstel bevorderen. Als je optimaal spierherstel wilt bevorderen kan je ook gebruik maken van een massage gun. Je zet de massage gun eenvoudig op de plekken die overbelast zijn. Om het spierherstel te bevorderen kan je dan eenvoudig heen en weer met de massage gun bewegen om de spieren los te maken. Door dit goed te doen kan je spierherstel bevorderen na een zware training. Een massage gun zorgt ervoor dat doorbloeding in de spieren verbeterd wordt, hierdoor wordt de mobiliteit verbeterd en spierherstel bevorderd.

SPIERHERSTEL NA HET SPORTEN

Je kan spierherstel na het sporten op verschillende manieren bevorderen. Een van de beste manieren om spierherstel te versnellen is goede voeding. Een eiwitrijk dieet volgen zorgt ervoor dat spiergroei en spierherstel versnelt wordt. Een andere manier om spierherstel te versnellen na het sporten is zorgen voor een goede doorbloeding. De bloedsomloop zorgt ervoor dat de bouwstoffen die je nodig hebt goed verspreid worden. Om een goede bloedsomloop te verkrijgen kan je gebruik maken van een masseur of een massage gun. Hierdoor stimuleer je de bloedsomloop en spierherstel.

SPIERHERSTEL VERSNELLEN

Fanatieke sporters weten als geen ander dat na een goede en zware training spierpijn volgt. Voor vele is dit een teken van een goede en fijne training. Spierpijn kan echter soms zo veel pijn doen dat je tot twee dagen erna nog altijd veel spierpijn hebt. Om het spierherstel proces te versnellen kan je gebruik maken van een massage gun. Hierboven kon je al lezen dat er twee verschillende manieren zijn om spierherstel te bevorderen, namelijk de passieve en actieve manier. Voor de actieve manier kan je gebruik maken van de massage gun. De massage gun bevorderd de bloedsomloop en zal ook het spierherstel versnellen, waardoor je weer sneller kan trainen.