Beoordeeld met 4.9 / 5

Een beenmassage apparaat voor optimale ontspanning

19 juli 2021

Iedereen kent het gevoel van vermoeide benen wel na een lange werkdag. Vermoeide benen ontstaan vaak doordat je lang in dezelfde positie blijft zitten en weinig beweging krijgt. Omdat je lang in dezelfde positie zit zullen je beenspieren minder zuurstof krijgen, waardoor je benen vaak erg vermoeid aanvoelen. Als je dit herkent dan kan je een aantal dingen doen om dit op te lossen. Je kan meer bewegen in de ochtend voor het werk, tijdens de pauze of na het werk. Door simpelweg te gaan wandelen kan je dit vermoeide gevoel al meer voorkomen. Een andere oplossing hiervoor is gebruik maken van een massage apparaat voor je benen.  Een massage apparaat voor je benen zorgt ervoor dat de doorbloeding in je benen verbeterd wordt. Door op een effectieve manier een massage apparaat voor je benen te gebruiken kan je ervoor zorgen dat je meer zuurstof en voedingsstoffen in je beenspieren terecht komen. Door een beenmassage apparaat doeltreffend en goed te gebruiken zal je gaan merken dat je benen hernieuwde energie vinden. Je benen voelen minder vermoeid en zullen beter aanvoelen dan ervoor.

Gezondheidsklachten en een been massage apparaat

Het doel van een massage apparaat voor je benen te gebruiken is het op gang zetten van de bloedsomloop in je benen. Door doeltreffend gebruik te maken van een been massage apparaat kan je ervoor zorgen dat je lymfestroom en bloedcirculatie zal toenemen. Door deze toename zorg je ervoor dat er meer bloed naar je beenspieren, kuiten, voeten en enkels getransporteerd wordt. Het bloed wat door onze lichamen loopt zit vol met voedingsstoffen en zuurstof waar onze lichamen energie uit halen. Naast energie heeft het ook een helende werking. Door een been massage apparaat goed in te zetten kan je een aantal gezondheidsvoordelen eruit halen:

 • Je wordt leniger: je zal meer bewegingsbereik en flexibiliteit ervaren
 • Afvalstoffen: De verwijdering van afvalstoffen, zoals melkzuur zal verbeteren
 • Vermoeidheid: Je zal een verminderende spiervermoeidheid ervaren
 • Ontstekingen en zwellingen: Je zal een vermindering van ontstekingen en zwellingen ervaren
 • Spierherstel: door een beenmassage apparaat te gebruiken zal ook spierherstel versnellen
 • Spierpijn: Een massage apparaat voor je benen zal spierpijn verminderen of helemaal voorkomen
 • Energie: Ook zal je meer energie voelen in je benen en voeten

Wat is een massage apparaat voor je benen precies?

Een massage apparaat voor je benen kan vermoeide spieren en pijnlijke spieren verlichten. Door op een doeltreffende en goede manier gebruik te maken van een beenmassage apparaat kan je spierspanningen verminderen en spierontspanning bevorderen. Dit zorgt ervoor dat je minder pijn ervaart en dat je bloedsomloop en zenuwstelsel gestimuleerd wordt. Veel been massage apparaten maken gebruik van luchtcompressie. Dit zijn vaak apparaten waar je je benen of voeten in plaats en waar luchtkussens je benen en voeten masseren. Deze been massage apparaten zijn vaak groot en kunnen soms onhandig zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om een massage gun te gebruiken als voet en beenmassage apparaat. De handige massage gun is compact, licht en heeft veel kracht om je spieren los te maken en te stimuleren. Door de vibratietherapie kan je er zeker van zijn dat de trillingen van de massage gun tot diep in je spieren terecht komen en de spier ook daadwerkelijk goed behandelen. Dit stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat je benen minder vermoeid worden.

Lees ook:  Waarom kopen mensen een Massage Gun?

Verschil tussen een beenmassage apparaat en een kuit massage apparaat

Er zijn vaak twee verschillende soorten beenmassage apparaten, zowel voor je benen als voor je kuiten. Deze apparaten voeren vaak luchtcompressie massages uit. Het grote verschil in deze massage apparaten voor je benen en kuiten zit hem erin een beenmassage apparaat zowel je boven als onderbenen masseert. Beide apparaten masseren ook altijd de voeten mee, dit zorgt ervoor dat je dus een keuze moet maken tussen de twee. Een massage gun kan hier vaak de ideale oplossing voor zijn door zijn handige ALL Round optie. Een massage gun kan voor zowel je benen, kuiten en voeten gebruikt worden. Naast dit kan het ook vaak voor elke andere spiergroep in je lichaam gebruikt worden en zal je niet beperkt zijn tot een of twee spiergroepen. Door de handige opzetstukken van de massage gun kan je elke spiergroep in je lichaam doeltreffend en succesvol masseren.

Hoe gebruik je een beenmassage apparaat?

Een beenmassage apparaat is vaak eenvoudig te gebruiken. Als je een van de grote been massage apparaten hebt kan je eenvoudig je benen in het apparaat plaatsen. Door hem aan te zetten begint het apparaat simpelweg zijn werk te doen. Een massage gun daar tegen gebruik je anders. Bij een massage gun ga je eerst kijken welk opzetstuk je gaat gebruiken voor de spier die je wilt gebruiken. Hierna zweef  je simpelweg met het beenmassage apparaat over de pijnlijke of vermoeide spier en kan je zelf de stand en duur bepalen. Dit maakt een massage gun een ideale oplossing om je beenspieren te behandelen en stimuleren.

Waar let je op bij het kopen van een been massage apparaat?

Bij het kopen van een been massage apparaat kan je op een aantal dingen letten. Er zijn uiteraard heel veel soorten massage apparaten op de markt en de juiste beslissing kan soms moeilijk zijn. Dit komt vaak ook omdat je niet weet waar je op moet letten. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we een aantal dingen voor je op een rij gezet.

 • Kracht: uiteraard is een van de dingen waar je rekening mee moet houden is hoeveel kracht een been massage apparaat Hoeveel kracht je nodig hebt varieert vaak ook per individu de een wilt een stevige massage en de ander wil iets minder kracht gebruiken. Om deze reden is het van belang om een massage apparaat te vinden met meerdere standen. Zodat je rustig kan beginnen en de juiste kracht voor jou vinden.
 • Multifunctioneel: Een van de belangrijkste dingen is het vinden van een beenmassage apparaat dat multifunctioneel is. Zo weet je zeker dat je hem niet alleen voor je benen hoeft te gebruiken. Als je dit niet doet moet je vaak voor allerlei verschillende spiergroepen verschillende massage apparaten vinden. Dit is vaak onpraktisch en kost veel geld, dit is iets wat we allemaal niet willen.
 • Beoordelingen: iets waar veel mensen uiteraard naar kijken is het vinden van een massage apparaat met veel beoordelingen. Zo heb je een stukje sociaal proof en weet je wat andere mensen ervan vinden.
 • Warmtestand: Een vele gezochte massage apparaat is een met een warmtestand. Warmtestanden kunnen het spierherstel bevorderen en kan net voor die extra ontspanningen zorgen.
Lees ook:  Hoe voorkom je spierpijn