ClickCease

WAAROM KOPEN MENSEN EEN MASSAGE GUN?

WAAROM EEN MASSAGE GUN kopen?

De Massage gun is een product ontworpen om je spieren te laten herstellen. Steeds meer atleten gebruiken het product en steeds meer en meer is het product te zien op social media. Het lijkt een vreemd apparaat, maar het is niet zomaar dat sporters het massage-apparaat gebruiken aan het begin van of na hun trainingen. Niet alleen sporters maken gebruik van de vibratietherapie, ook kantoorpersoneel gebruikt het apparaat nadat zij een langere periode achter elkaar in dezelfde houding hebben gezeten. Maar hoe werkt een Massage Gun precies en welke ervaringen hebben gebruikers van het product?

DE WERKING VAN DE MASSAGE GUN

Massage Guns werken als zogenaamde vibratietherapie. Doordat de kop van het pistool snel trilt, zorgt het voor druk op spierweefsel. In principe bootst het product een masseur na die met zijn polsen of handen op het lichaam ‘trommelt’. Dit zorgt ervoor dat er een verhoogde bloedstroom ontstaat in de bepaalde spiergroep. De spier ontspant hierdoor en vers bloed en energie in stromen in de spieren, waardoor spierpijn en kramp wegtrekt. Ook verhoogt het bewegingsbereik waardoor je je een stuk fitter voelt na het gebruiken van de Massage Gun. Je lichaam maakt zich zo klaar om de volgende uitdaging aan te gaan.

Waarom kopen mensen een massage gun

WELKE ERVARINGEN HEBBEN MENSEN MET DE MASSAGE GUN?

Niet alleen sporters en atleten gebruiken een massage gun rondom hun trainingen en wedstrijden, ook mensen die lang in eenzelfde houding zitten laten hun spieren regelmatig ontspannen met behulp van een massage gun. Kantoorpersoneel geeft aan heel vaak een massage gun te gebruiken op de rug en in de nek, omdat die erg gespannen raken tijdens het lange stilzitten. De stijve spieren ontspannen namelijk door de vibratietherapie. Door middel van de trillingen die het herstelmiddel veroorzaakt raken de pijnlijke spieren in een meer ontspannen modus. Ook fysiotherapeuten hebben positieve ervaringen met Massage Guns, zo geeft een therapeut van fysiopraktijk Moventes aan: “Het kan voor zelfbehandeling enorm goed werken. Ik gebruik ze met name als aanvulling op een behandeling. Het eerst losmaken van spieren met een massage gun alvorens een manipulatie toe te passen werkt waanzinnig.”

NAAR DE MASSEUR TIJDENS CORONA

Het aantal contactmomenten is tijdens de laatste maanden flink gedaald vanwege COVID-19. De verspreiding van corona gaat ontzettend snel. Veel bezoekers van de masseurs, fysiotherapeuten en chiropractors durven niet meer langs te komen en zijn op zoek naar een oplossing en komen uit bij een Massage Gun. Deze draagbare masseur helpt hen om alsnog het ontspannende effect te veroorzaken in de spieren die overbelast zijn.

WERKT EEN MASSAGE GUN VOLGENS ONDERZOEKEN?

De Massage Gun is een vrij nieuw product, maar er zijn in de laatste jaren wat onderzoeken gedaan naar de voordelen en beperkingen van de massage gun. In Zweden, het land waar de Massage Gun is ontworpen, is de effectiviteit van de massagetherapie getest. Uit dit onderzoek bleek dat vertraagde spierpijn sneller wegtrekt en dat mogelijk prestaties verbetert worden door het hogere bewegingsbereik en het verse bloed in dat in de bloedvaten stroomt. Er is verder nog niet heel veel onderzoek gedaan naar de percussietherapie.