ClickCease

Rug masseren met massage apparaat

 

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig last van rugklachten. Vaak komt dit door een foutieve houding die ze aannemen tijdens het zitten, lopen of sporten. We leren steeds meer over ergonomisch zitten en wat de beste zithouding is. Toch lijkt het voor veel mensen vaak nog een lastig taak om ergonomisch te zitten, vaak wordt hier ook niet over nagedacht. Om deze reden gaan steeds vaker mensen naar de fysiotherapeut, masseur of ze kopen een rug massage apparaat. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten rug massage apparaten. Door de verschillende soorten weten mensen niet altijd wat ze het beste kunnen kopen. Dit is vaak ook lastig en het is iets wat mensen zelf moeten ervaren. Hieronder gaan we je iets meer vertellen over de rug massage apparaten en waarvoor ze worden gebruikt.

De voordelen van een massage apparaat voor de rug

Mensen die op zoek zijn naar een massageapparaat zijn ook op zoek naar de voordelen van een massage apparaat voor de rug. Om deze reden hebben we hieronder de voordelen opgesomd en waarom mensen vaak kiezen voor een rug massage apparaat.

  • Vermindering van pijn: Mensen die op zoek gaan naar een rug massage apparaat hebben vaak al klachten. Stijve en stroeve spieren kunnen vaak als vervelend ervaren worden en dat is ook niet meer dan logisch. Mensen met rugklachten hebben vaak last van een doffe pijn in de spieren en krijgen vaak last van spierkrampen. Dit zijn vaak klachten die langer aan houden en vaak ook naar de rest van het lichaam door trekken. Door een goede rug massage apparaat te kopen kan je de spierkrampen en het doffe gevoel tegen gaan. Door gebruik te maken van een rug massage apparaat kan je spieren los maken en dit zal de pijn verminderen.
  • Rug massage apparaat voor ontspanning: Waar veel mensen een rug massage apparaat ook voor gebruiken is ontspanning. Mensen die last hebben van veel stress kunnen ook meer last hebben van rugklachten of andere lichamelijke klachten. Door een massage apparaat voor je rug te gebruiken kan je lichamelijk meer ontspannen. Als je je lichaam meer laat ontspannen door gebruik te maken van een massage apparaat voor je rug zullen ziektes ook minder snel ontwikkelingen. Dit komt omdat je dan meer ontspant, dit is ook weer goed voor je mentale gezondheid.
  • Spieren versterken: Door een massage apparaat voor je rug te gebruiken kan je spieren versterken. Rug massage apparaten of andere massage apparaten die gebruik maken van elektrische stimulatie kunnen de spieren versterken. Een EMS (Electrical Muscle stimulation) apparaat zorgt ervoor dat je spieren worden aangespannen en ontspannen. Mensen die dan bijvoorbeeld een blessure hebben kunnen sneller herstellen.
  • Verbetering van de bloedsomloop: Mensen die last hebben van een slechte bloedsomloop kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een rug massage apparaat. Een slechte bloedsomloop kan ervoor zorgen dat je een vermoeid en dof gevoel ervaart in je rug, benen of armen. Door gebruik te maken van een rug massage apparaat kan je dit probleem verhelpen. Een rug massage apparaat zorgt ervoor dat knopen los gemaakt worden en dat de bloedcirculatie meer opgang komt. Vooral rugmassageapparaten die gebruik maken van rolmassages en klopmassages werken hier erg goed voor.
rug massage apparaat

Ontspan je rugspieren met een massage apparaat

Als je vaak last heb van rugklachten is een van de beste dingen die je kan doen om dit te verhelpen je rug versterken. Door bepaalde oefeningen te doen kan je al veel rugklachten wegnemen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de standaard oefeningen, zoals pull ups, deadlifts en latpulldowns. Deze oefeningen kan je vrij makkelijk in de sportschool doen en zijn goed om je rug sterker te maken.

Wat veel mensen ook doen is wervelkomtherapie, waarmee je rug ook kan versterken. De oefeningen van wervelkomtherapie zijn gebaseerd op methodes uit de revalidatiesport, fysiotherapie en sportwetenschappen. De oefeningen die gebruikt worden bij wervelkomtherapie zorgen ervoor dat je core geactiveerd wordt. Hierdoor zal bloed veel makkelijker door de wervels en tussenwervelschijven gaan stromen. Dit zorgt ervoor dat vocht en voedingsstoffen beter getransporteerd kunnen worden.

Door deze oefeningen te gebruiken in combinatie met een rug massage apparaat, zoals een massage gun. Kan je ervoor zorgen dat je lichaam zich veel beter kan ontspannen en herstellen. Je kan je rug op vele verschillende manier versterken en het beste is om een methode te vinden die voor jou werkt. Waar we wel zeker van zijn is dat een rug massage apparaat zorgt voor de perfecte ontspanning na een goede training!

Massage gun als massage apparaat voor je rug gebruiken

Een massage gun gebruiken als massage apparaat voor je rug is een van de beste opties van het moment. De massage gun is een van de krachtigste massageapparaten van het moment. Door gebruik te maken van een massage gun kan je elke spiergroep in je lichaam goed masseren. De massage gun als een rug massage apparaat gebruiken is dan ook geen probleem. Door gebruik te maken van een massage gun kan je spierherstel bevorderen en ook benen en kuiten masseren. Door de verschillende opzet stukken van de massage gun kan je alle spiergroepen in je lichaam behandelen zonder enig probleem.

  • De platte kop: Deze gebruik je voor het masseren van je borstspieren en kuiten.
  • De halve zachte bol: Deze gebruik je voor de gevoelige plekken op je lichaam en in de buurt van botten.
  • De kogelvorm: Deze gebruik je om knopen en pijnpunten in je spieren los te maken. Deze kan je het beste gebruiken voor plekken waar je pijn ervaart.
  • De bolvorm: Deze gebruik je je vooral voor de grotere spieren in het lichaam, zoals de benen, rug en borst.
  • U-Vorm: Deze wordt vaak gebruikt voor grotere spieren, de nek en de ruggengraat.