ClickCease

Alles wat je moet weten over de Massage Gun

Percussietherapie

Het ziet er misschien uit als een boor en je denkt misschien snel aan een geweer, maar dit apparaat kan je beste vriend worden als het gaat om je warming-up en het herstellen van spieren na je workout. De laatste jaren raken steeds meer mensen zich bewust van het effect van een hogere bloedstroom in spieren, of je nu bezig bent met je training of nog aan het herstellen bent van de vorige. Er zijn verschillende therapieën die een hogere bloedstroom veroorzaken. De percussietherapie waarmee de Massage Gun werkt is een zeer toegankelijke manier.

Wie gebruiken Massage Guns?

De Massage Gun is momenteel erg populair in grote sportlanden en werd bijvoorbeeld al eens gespot bij een uitgeputte basketballer tijdens de NBA Finals. Topatleten zijn niet de enige sporters die gebruik maken van de massageapparaten. Fitnessliefhebbers, hardlopers en ook kantoorpersoneel gebruiken een Massage Gun om van hun spierpijn af te komen. Verder gebruiken ook een groter wordende groep aan fysiotherapeuten en chiropractors het apparaat. De specialisten bevelen de Massage Gun aan om je spieren te ontspannen. 

Foamroller vs. Massage Guns

Misschien heb je ooit gehoord van foam rollers. Een aantal jaar geleden kwamen ook trillende foamrollers op de markt. Je laat je lichaam als het ware over de foamroller glijden, waardoor de spieren behandelt worden. Het verschil tussen de Massage Gun en de foamrollers is dat je met een Massage Gun spieren op een heel specifieke manier kunt aanpakken en het apparaat is gemakkelijker te gebruiken. Hoe meer koppen je op het massageapparaat kunt plaatsen, hoe meer manieren om je spieren te behandelen.

Hoe gebruik je de Massage Gun?

Je gebruikt de Massage Gun door het simpelweg op je lichaam te plaatsen en langs de gewenste spier te zweven. Het massageapparaat is dus gemakkelijk te gebruiken. De kop trilt met een frequentie die je zelf in kunt stellen. De trillingen zorgen ervoor dat je spieren ontspannen en de bloedstroom verhoogt. Je hoeft niet extra hard te duwen, laat de Massage Gun het werk doen. Wanneer je een punt vind dat wat strakker en pijnlijker aanvoelt, pak je dit gebied wat langer aan totdat de spier ontspant en de spierpijn wegtrekt.

Kun je de Massage Gun gebruiken tijdens de warming-up?

Veel mensen denken dat de Massageguns alleen gebruikt worden voor het herstellen van de spieren, maar je kunt ze ook gebruiken om je warming-up te verbeteren. De percussietherapie zorgt er mede voor dat je bepaalde doelen bereikt tijdens je warming up. Ten eerste verhoogt het de bloedstroom, waardoor verse energie in de spier komt. Ten tweede zorgen de pulsen ervoor dat je zenuwstelsel het zogenaamde ‘vecht-of-vluchtsysteem’ aanzet. Makkelijker gezegd: het lichaam stoomt zich klaar op de actie die het gaat ondernemen. Gebruik het apparaat dus op de spier die je gaat trainen. Als je bijvoorbeeld gaat bankdrukken, warm dan je borstspieren op met de Massage Gun.

Herstel je spieren

Wanneer je klaar bent met je training, maar ook als je lang in eenzelfde positie hebt gezeten zijn je spieren erg gespannen. De Massage Gun laat je zenuwstelsel en je spieren ontspannen, doordat je het parasympatische zenuwstelsel activeert. Dit systeem zorgt ervoor dat je lichaam ontspant en in de herstelmodus komt. Mede hierdoor én door de verhoogde bloedstroom herstel je sneller van je work-out en verdwijnt je spierpijn.