Beoordeeld met 4.9 / 5

Vleessoorten met een grote hoeveelheid eiwitten

24 augustus 2022

De inname van eiwitten is voor een fanatieke sporten altijd een belangrijk aspect. Eiwitten zijn bouwstoffen voor ons lichaam. De gemiddelde sporter zal je vertellen dat eiwitten belangrijk zijn voor het herstellen van je spieren na een intensieve training en dat ze dienen voor verzadiging van koolhydraten en vetten. Maar eiwitten zijn ook heel erg belangrijk voor het immuunsysteem. Door genoeg eiwitten te consumeren worden er afweerstoffen aangemaakt. Het is dus duidelijk dat eiwitten een belangrijke rol spelen in ons leven. Eiwitten zitten in eieren, yoghurt, kwark, maar ook in vlees. Vlees wordt natuurlijk gezien als krachtvoer, omdat het er genoeg proteïne in vlees kan zitten. Proteïne kan zorgen voor meer energie, waardoor je dus krachtiger zou kunnen trainen. Je hoeft de volgende keer dus niet meer af te zeggen wanneer je wordt uitgenodigd om in een Argentijns restaurant te gaan uiteten. Wij welke vleessoorten vol zitten met eiwitten.

Kip & kalkoen

Dit zijn twee voor de hand liggende vleessoorten, omdat kip en kalkoen natuurlijk niet veel vetten bevatten, maar wel vol met eiwitten zitten. Met het eten van kip en kalkoen zorg je dus voor een inname van genoeg eiwitten, maar niet te veel vet. Door één portie kip te eten, kun je al snel voorzien zijn van een portie proteïne van 24 gram. Kalkoenen en kippen zijn natuurlijk praktisch gezien familie van elkaar. Ze bezitten beide dezelfde hoeveelheid eiwit per pond. Je kunt er dus voor kiezen om door de dag te variëren. Kip en kalkoen vallen onder dezelfde noemer, maar hebben wel tot een bepaalde hoogte een andere smaak.

Varkenshaas

Bij vele loopt het water al in hun mond wanneer ze het woord varkenshaas al horen. Goed nieuws voor alle liefhebbers voor dit vlees, want ook varkenshaas zit vol met proteïne. Wanneer je een gemiddeld stuk varkenshaas zou eten, staat dit gelijk aan 26 gram proteïne poeder. Naast het feit dus dat varkenshaas natuurlijk een heerlijke toevoeging is aan jouw maaltijd, komt het jou als sporter ook nog eens ten goede bij de inname van jouw eiwitten.

Biefstuk

Ten slotte staat de biefstuk natuurlijk ook in dit lijstje. Deze vleessoort is ook niet onbekend onder de sporters. Biefstuk is een van de malsere stukken vlees, omdat deze van de binnenkant van het achterbeen afkomstig is. Biefstuk voorziet jou na één portie van ongeveer 23 gram proteïne. Biefstuk zal dus net zoals kip, kalkoen en varkenshaas een positieve werking hebben op de inname van eiwitten. Waardoor jouw spiermassa gezond en sneller kan groeien.

Lees ook:  Langdurige klachten rondom je gebit kunnen voor belemmering van de sportprestatie zorgen