Beoordeeld met 4.9 / 5

Voordelen van een massage bij kantoorwerk

31 mei 2023

Veel mensen die een kantoorbaan hebben, zoals onderwijsprofessionals en werknemers op kantoren, ervaren vaak fysieke spanning, spierpijn en vermoeidheid als gevolg van langdurig zitten achter hun bureau. Gelukkig kan een massage hierbij helpen. In dit artikel lees je over alle voordelen van een massage, speciaal voor kantoormedewerkers.

Ook benieuwd naar de soorten massages die er bestaan? Dat lees je hier!

Voordelen van handmatige massages

Handmatige massages helpen bij het verminderen van stressniveaus, waardoor kantoorwerkers ontspannen en meer ontspannen kunnen werken. Het helpt ook bij het verlichten van spanning en angst die vaak gepaard gaan met een kantooromgeving.

Massages stimuleren de bloedstroom naar de spieren en weefsels, wat kan helpen om de circulatie te verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van zwellingen, het verbeteren van de zuurstofvoorziening en het versnellen van het herstelproces. Door diepere druk en kneden kunnen spieren ontspannen en worden knelpunten losgemaakt, waardoor de algehele spierspanning wordt verminderd.

Veel kantoormedewerkers hebben een slechte houding. Langdurig zitten is wat dat betreft echt een uitdaging. Het kan zorgen voor pijn in de nek, schouders en rug. Natuurlijk kun je al veel oplossen met een ergonomisch verantwoorde stoel en bureautafel, maar je ziet toch dat mensen klachten blijven houden. Hoewel een ergonomisch verantwoorde werkplek wel degelijk nodig is en ook effect heeft. Als extra kan een massage helpen de spieren te ontspannen en dit bevordert weer het aannemen van een goede houding.

Ontspannen spieren hebben niet alleen effect op je lichaam. Het doet ook iets met je humeur. Je bent minder gespannen en dat maakt ook geestelijk meer ontspannen. Dat is niet alleen fijn voor wie de massage krijgt, maar ook voor de mensen in je omgeving. Zeker bij plekken waar veel mensen veel zitten, zoals in het onderwijs, is dus een enorme verbetering.

Massage op het werk?

Natuurlijk er is op het werk meestal geen massagetafel en is er ook geen masseur. Alleen een massagegun is wel handig. Deze kun je eenvoudig opbergen in één van de kluisjes op je werk. Zijn er geen kluisjes, dan kun je wellicht wel een andere veilige plek bedenken voor de massagegun. Een massagegun biedt dezelfde voordelen als een normale massage. Oké misschien net niet zo perfect als een masseur dat kan doen, maar een massage-apparaat is wel erg efficiënt en je bent daarmee niet van anderen afhankelijk.

Bovendien is het dus makkelijk mee te nemen naar je werk. Vaak zie je namelijk dat de spierspanning al zo hoog is opgebouwd op het werk dat iemand thuis bijvoorbeeld vanuit nekpijn daardoor al hoofdpijn op. Door direct de massagegun erbij te pakken, voorkom je erger en breng je je spieren weer tot rust. Nu ben je hopelijk op de hoogte van de voordelen van massages.
Bekijk ook Massage technieken voor gewichtsverlies

Lees ook:  De invloed van Poppers op je sportprestaties